Održana 69. sjednica Izvršnog odbora HZŽ

Piše: - 27.04.2024.

Karlovačka županija bila je domaćin 69. sjednice Izvršnog odbora Hrvatske zajednice županija održane u petak 26. travnja.

U ime Zagrebačke županije sjednici se ja nazočio zamjenik župana Damir Tomljenović.

Župani su raspravljali o nizu tema vezanih uz napredak lokalne i regionalne samouprave s naglaskom na provedbu Zakona o upravljanju nekretninama i pokretninama u vlasništvu Republike Hrvatske, naknadama šteta izazvanih prirodnim nepogodama te važnosti naukovanja u strukovnim obrazovanju i osposobljavanju.

Predsjednik Hrvatske zajednice županija, župan Brodsko-posavske županije Danijel Marušić, prezentirao je aktivnosti provedene od posljednjeg susreta župana krajem prošle godine u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Hrvatska zajednica županija, koja okuplja sve županije i Grad Zagreb, aktivno sudjeluje u kreiranju zakona i podzakonskih akata koji direktno utječu na poboljšanje uvjeta života u lokalnim i regionalnim sredinama, zbog čega su ovi koordinacijski susreti župana važni za svaku pojedinačnu županiju“, istaknuo je župan Marušić.

Predstavljen je projekt „Dobri ljudi – djeci Hrvatske“ zaklade Hrvatske pošte osmišljen da se djeci bez odgovarajuće roditeljske skrbi od trenutka napuštanja doma omogući početak samostalnog života do prvog zaposlenja. Osnovana je i Radna skupina za turizam pri Hrvatskoj zajednici županija na inicijativu Dubrovačko-neretvanske, Istarske i Zadarske županije.  U nastavku sjednice razgovaralo se o ostvarivanju ciljeva Strategije razvoja digitalne Hrvatske do 2030. godine.

Podijelite

Current track

Title

Artist