Vatrogasci proslavili blagdan sv. Florijana

Piše: - 05.05.2024.

Blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca svečano su proslavili vatrogasci dugoselskog kraja. Još u petak, uoči blagdana, u Hrebincu su se okupili predstavnici vatrogasnih društava VZO Brckovljani. Nakon što su preuzeli donaciju vrijednu oko 15 tisuća eura, od više sponzora, među kojima se ističe termo kamera EKO HOLDA vrijedna oko 5 tisuća eura, održana je sveta misa u župnoj crkvi sv. Brcka, uz pozdravne riječi predsjednika VZO Jurice Ivanića i načelnika općine Tihomira Đurasa koji je vatrogascima uz čestitku uputio i veliku zahvalu za sve što čine.

U nedjelju su tradicionalnom budnicom limene glazbe i mimohodom do župne crkve sv. Martina biskupa, gdje je održana misa,  blagdan proslavili članovi VZG Dugog Sela. Dugoselskim vatrogascima čestitke su uputili gradonačelnik Nenad Panian i predsjednik VZG Nikola Rnjak.

Vatrogasna zajednica Rugvice okupila se u Oborovu na misi u župnoj crkvi sv. Jurja i Jakova. Domaćin proslave bilo je DVD Preseka, a vatrogasce je u ime načelnika općine Mate Čička i predsjednika VZO Dražena Vlahovića, pozdravio zapovjednik VZO Mario Popović.

Vatrogasci dugoselskog kraja izuzetna su snaga u obrani od požara, ali i u svim drugim situacijama, od elementarnih i vremenskih nepogoda do prometnih nezgoda. Ukupno ih je preko 2 tisuće, više od 900 u Rugvici, više od 600 u Dugom Selu i više od 500 u Brckovljanima, od čega ih je više od 300 osposobljeno za razne intervencije. Osim toga raspolažu s impozantnom opremom i s više od 40 raznih vatrogasnih vozila. Na taj su način najvažniji dio sustava Civilne zaštite.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist