Gradonačelnik Bandić obišao radove na rotoru Remetinec

Piše: - 29.07.2019.

“U travnju iduće godine kada je rok, gužve i nesreće na remetinečkom rotoru bit će prošlost”, rekao je danas gradonačelnik Zagreba Milan Bandić pri obilasku radova.

Rotor Remetinec kapitalni je gradski projekt koji će u konačnici znatno olakšati prometovanje u tom dijelu grada, a njime će se riješiti i jedna od najvećih crnih prometnih točaka u gradu Zagrebu. U sklopu opsežnih radova rekonstruirat će se raskrižje s rotorom uz kompletnu sanaciju i izmještanje komunalne infrastrukture te sagraditi dodatne vozne trake i tunel ispod rotora. Temeljita rekonstrukcija koja će se odvijati u dvije faze obuhvatit će i tramvajsku prugu.

Radovi na remetinečkom rotoru traju već godinu dana, vrlo su zahtjevni, ali nije se dogodila niti jedna nesreća. Do 10. mjeseca se rade podvožnjaci, a paralelno i infrastruktura jer preko zime to baš nije idealno vrijeme – rekao je voditelj radova Goran Radić dodavši kako se trenutno intenzivno radi na pristupnim cestama.

Ukupna je vrijednost radova 333 milijuna kuna, a prema riječima gradonačelnika Bandića, rotor je trenutno uz uspinjaču najvažniji projekt u gradu.

Podijelite

Current track

Title

Artist