Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić u Dugom Selu predao je ključeve automobila Gradskim društvima Crvenoga križa, Ivanić-Grada, Jastrebarskog, Samobora i Dugog Sela uključenih u projekt zapošljavanja žena “Zaželi”, čija se provedba financira sredstvima Europskoga socijalnog fonda. Već ranije vozila su dobila Društva Crvenoga križa Vrbovca i Svetog Ivana Zeline a ukupna vrijednost svih šest vozila je oko 900.000 kuna.
Uključili smo se u program ZAŽELI donacijom vozila, kojima će se lakše dolaziti do korisnika programa, a povećat će se i sigurnost žena koje, u sklopu programa, brinu o starijim osobama i obilaze ih u njihovim kućanstvima“, rekao je župan Kožić i zahvalio društvima Crvenoga križa koji provode ovaj izuzetno kvalitetan, vrijedan i financijski značajan program.
Kroz projekt je u županiji zaposleno je 96 žena koje brinu o više od 500 starijih osoba.
Donacija vozila od iznimnog je značaja za naša društva, jer većina nas ili posjeduje stare automobile ili ih uopće nema. Donirana vozila pomoći će nam da kvalitetnije radimo i širimo naše projekte“, rekla je Gordana Kocaj, ravnateljica Gradskog društva Crvenoga križa Dugo Selo.
Zahvalu na doniranim vozilima uputio je i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian koji je naglasio da ovaj projekt treba biti i putokaz lokalnoj zajednici u kojim smjerovima može i treba djelovati.
Izvršni predsjednik Hrvatskog Crvenog križa Robert Markt, zahvaljujući Zagrebačkoj županiji zaželio je da ovakav primjer slijede i druge županije u Hrvatskoj.
foto: Dugoselska kronika

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist