NEMA REBALANSA IMA IZBORA

Piše: - 20.09.2019.

Inspekcijski nalaz kojim je DKPC-u naloženo hitno preuzimanje mješovitog otpada iz Svetog Ivana Zeline na odlagalište u Andrilovcu, s kojim je direktor DKPC Tadija Penić na početku sjednice, upoznao vijećnike zasjenila je sve ostale točke dnevnog reda, jučerašnje 20. sjednice GV Dugog Sela. Nakon informacija koje su saslušali vijeće se, na prijedlog predsjednika Darjana Budimira, usprotivilo dovoženju otpada na odlagalište u Andrilovec. No teško će moći učiniti bilo što, direktor DKPC o tom je problemu upoznao vijećnike još početkom godine. Grad je reagirao u skladu s mogućnostima ali odgovor nikad nije dobio rekao je na sjednici Tadija Penić, a nakon sjednice u svojoj izjavi i gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian.

Željko Remenar, inače iz Andrilovca, izrazio je ogorčenost u ime svojih sumještana s ovakvom odlukom, posebno stoga što godinama Andrilovec prima smeće, a nije mu osiguran kvalitetan komunalni standard. S druge strane Siniša Kljajić podsjetio je većinu u gradskom vijeću (HDZ , Stranka rada i solidarsnosti MB 365) pa i gradonačelnika (HNS) da su odluke nadležnog ministarstva ustvari odluke njihovih stranaka.

Pitanje zašto su ignorirali primjedbe grada za vrijeme e – savjetovanja uputili smo jučer za vrijeme trajanja sjednice Ministarstvu zaštite okoliša i energetike, no do sada još nismo dobili odgovor.

Inače u vijećničke klupe jučer se ponovo vratio Pavo Vukelić, predsjednik Stranike rada i solidarnosti MB 365 i to na mjesto na kojem ga je jedno vrijeme zamjenjivala Ivana Perković.

Gradonačelnik Nenad Panian podnio je izvješće o svom radu u prvih šest mjeseci, no izvješće, sada već po običaju nije prihvaćeno i to tako što je većina u vijeću koju čine HDZ i stranka rada MB 365 ostala suzdržana.

Isto se dogodilo i s prijedlogom polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna, kao i s prijedlogom rebalansa proračuna kojim bi se smanjio za 35 milijuna kuna. Nakon takvih odluka gradonačelnik je, kao predlagatelj,  povukao prijedloge izmjena i dopuna programa gradnje i održavanja komunalne infrastrukture, javnih potreba u kulturi, sportu, predškolskom odgoju i obrazovanju i školstvu

Zbog neprihvaćanja rebalansa proračuna s dnevnog reda  je skinut i prijedlog odluke o postavljanju spomenika dr. Franji Tuđmanu.

Prihvaćena je odluka o raspisivanju izbora za članove Vijeća mjesnih odbora. Već od  22 . rujan teče dvotjedni kandidacijski rok. Nakon objave pravovaljanih lista kreće, izborna kampanja do 25. listopada i  sami izbori u 14 mjesnih odbora proveli bi se 27. listopada. Ovisno o veličini bira se vijeće od 5 do 9 članova vijeća mjesnih odbora.

Imenovan je stalni sastav Gradskog izbornog povjerenstva, prihvaćen program rada Savjeta mladih i imenovano Gradsko povjerenstvo za procjenu šteta od prirodnih nepogoda uz primjedbu Krune Blažinovića da se nije vodilo računa o ravnomjernoj zastupljenosti pojedinih stranaka.

Podijelite

Current track

Title

Artist