PRIOPĆENJE ŽELJKA REMENARA

Piše: - 20.09.2019.

SRAMOTAN ODNOS GRADONAČELNIKA PANIANA PREMA ANDRILOVCU I DUGOM SELU, NEMA ŠANSE DA PRIMIMO TUĐE SMEĆE

Kao stanovnik Andrilovca i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela i stranke Bandić Milan 365 Dugo Selo, te kao zapovjednik Vatrogasne zajednice Dugo Selo moram hitno reagirati i izvijestiti svoje Andrilovčane i ostale Dugoselce o namjeri gradonačelnika Paniana i direktora Dugoselskog komunalnog centra Tadije Penića da započne dovoz otpada iz Grada Sv. Ivana Zeline u Andrilovec!

O tome su nas izvijestili na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća, te je gradonačelnik rekao da je to gotova stvar i tu se ne može ništa učiniti. Bilo je teško slušati kojom lakoćom govori o tome.

Sramotno je da su nas obmanjivali cijelu godinu govoreći da će smeće iz Zeline ići na deponij u Vrbovcu, a cijelo vrijeme su znali da će ići u Dugo Selo. Politička djelovanje dva HNS-ova gradonačelnika Dugog Sela i Zeline mora se razotkriti i objasniti tko je i kada predložio da se u plan zatvaranja odlagališta stavi da smeće iz Zeline idu u Dugo Selo, umjesto u Vrbovec koji je bliži i ima neusporedivo veće kapacitete od Andrilovca.

Grad Dugo Selo je najmanje uložio u naselje Andrilovec, odnosno ništa, nemamo kanalizaciju, nogostupe, ne održavaju se čak ni putne grabe. Dobili smo samo odlagalište otpada prije više od 20 godina, i to samo za smeće iz Dugog Sela i na rok od 10 godina! Unatoč silnim obećanjima, ništa nisu ispunili i sada nam šalju još i tuđe smeće.

Trenutno stanje na deponiju u Andrilovcu je kaotično. Nema hidrantske mreže, nema čuvara, nema video nadzora, ograda prerezana i ulaze lisice i čagljevi. Krajem prošle i početkom ove godine bilo je veliki požar opasan za zdravlje svih stanovnika Dugog Sela zbog neadekvatnog zbrinjavanja. S dodatnim količinama nekontroliranog smeća iz Zeline samo će se pogoršati situacija i dovesti do još veće opasnosti od požara i za zdravlje ljudi.

Nakon zadnjeg velikog požara izvijestili smo gradonačelnika o stanju na deponiju ispred Vatrogasne zajednice, ali i ispred Mjesnog odbora Andrilovec, ali ništa nije poduzeto. Naprotiv, sada nam hoće dovesti još veće količine smeća!

Na prijedlog predsjednika Gradskog vijeća Darjana Budimira donijeli smo odluku kojom se protivimo bilo kakvom dovozu smeća iz Zeline u Dugo Selo. Mi iz Kluba vijećnika HDZ – BM365 ali i svi stanovnici Andrilovca čvrsto stojimo uz tu odluku, te ćemo svim sredstvima braniti naše naselje i sve građane Dugog Sela od ovakvih opasnih namjera i postupaka!

Pozivamo sve građane da nam se pridruže akciji i izraze svoje neslaganje s dolaskom zelinskog smeća u Dugo Selo.

U Andrilovcu, 20.09.2019.

Željko Remenar,

Potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Dugog Sela

Potpredsjednik “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti” GO Dugo Selo

 

Pave Vukelić,

predsjednik “Bandić Milan 365 – Stranka rada i solidarnosti” GO Dugo Selo

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist