MILICA ĐIĐA – UZORNA SEOSKA ŽENA

Piše: - 03.10.2019.

MILICA ĐIĐA, nedavno je osvojila prvo mjesto za svoju zlevanku na manifestacijiji Stara jela z Dugog Sela, a ovih dana intenzivno se priprema za sudjelovanje na izboru za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu, koji će se 12. listopada održati u Ozlju. Milica Điđa iz Oborova, uz Snježanu Dijanežević iz Kurilovca – Velika Gorica predstavljat će na tom natjecanju Zagrebačku župniju.


Kako bi bolje upoznali gospođu Điđa,  inače medicinsku sestru Doma zdravlja Dugo Selo, posjetili smo  je u njenoj obiteljskoj kući i saznali što radi, čime se bavi i zbog čega je dobila prestižnu mogućnost sudjelovanja na natjecanju koje promovira žene i život u seoskim odnosno ruralnim sredinama. Milica Điđa osim zlevanke, odlično priprema razne kolače od jabuka i proizvodi jabučni ocat jer se OPG Điđa, čiji je nositelj suprug Boris, bavi uzgojem jabuka. Jednako dobro sprema  zimncu i druge domaće proizvode. Najveća joj je ljubav čuvanje tradicionalnih posvaskih narodnih nošnji. Gospođu Điđa, kandidatkinju za Najuzorniju hrvatsku seosku ženu bolje upoznajte u današnjoj emisiji Posavske minute u 18.30.

Načelnik općine Mato Čičak čestitao je Milici Điđa na njezinom upornom čuvanju narodnih nošnji, radu u KUD-u Posavka čija je predsjednica bila u tri mandata i zaželio puno uspjeha na natjecanju u Ozlju.

Milica Điđa u društvu unuka.

Obitelj Điđa i susjedi uz manji dio kolekcije narodnih nošnji.

Snimio: Igor Đuran

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist