Održana tribina o mjesnim odborima u Dugom Selu

Piše: - 03.10.2019.

U Gradskoj vijećnici jučer je održana tribina o mjesnim odborima. Pročelnik Upravnog odjela za poslove Gradskog vijeća i Gradonačelnika Mladen Šestan u jednosatnom izlaganju okupljenim građanima pojasnio je što su mjesni odbori, koja je njihova funkcija, koja su im prava, a koje obveze, kolika su im financijska sredstva te kako se biraju članovi odbora.

Po statutu Grada Dugog Sela mjesni odbori se osnivaju kao oblici mjesne samouprave, a radi ostvarivanja neposrednog sudjelovanja građana u odlučivanju o lokalnim poslovima. Djelokrug poslova mjesnog odbora je da brine za utvrđivanje lokalnih prioriteta za uvjete uređenja prostora, izgradnju i održavanje komunalne infrastrukture, uređenje naselja te poduzima radnje radi njihovog ostvarivanja pred nadležnim tijelima lokalne samouprave. Također promiče zdrav okoliš, potiče humanitarne i druge udruge na ostvarivanje sadržaja socijalne skrbi, osmišljava sadržaj za mlade, organizira kulturne, sportske i rekreativne sadržaje.

Primjedbu na rad mjesnih odbora imao je Damir Mesić koji je poručio kako bi ih Grad trebao potaknuti da rade i to edukacijom jer mnogi članovi vijeća niti ne znaju svoj posao, a potom i nadzorom.

Tribini su uz 20-ak građana, nazočili zamjenik gradonačelnika Nikola Tominac i predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir koji su također naglasili važnost mjesnih odbora u funkcioniranju lokalne zajednice, te pozvali građane da izađu na izbore.

Tribina je organizirana uoči izbora za mjesne odbore koji će se održati 27. listopada. Izbori će se provesti u 14 mjesnih odbora, a birat će se između pet i devet članova vijeća, ovisno o broju stanovnika.

Podsjećamo da u nedjelju završava rok za predaju kandidacijskih lista za članove vijeća.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist