Zbog štrajka nema nastave ni u školama na dugoselskom području

Piše: - 10.10.2019.

U osnovnim i srednjim školama u Hrvatskoj jutros je počeo štrajk u kojem sudjeluju i četiri osnovne škole na dugoselskom području te srednja škola. Kako doznajemo u razgovoru s ravnateljima osnovnih škola Josipa Zorića, Ivana Benkovića, Stjepana Radića u Božjakovini i OŠ Rugvica, većina roditelja podržala je štrajk i jutros nisu poslali djecu u školu, a ona djeca koja su ipak došla, bit će zbrinuta. Nastave danas neće biti.

Ravnatelji zahvaljuju roditeljima što ih podržavaju, te ih upućuju kako će sve daljnje informacije o tijeku štrajka biti objavljene na mrežnim stranicama škola.

Što se tiče Srednje škole Dugo Selo, većina profesora štrajka, no dio njih ipak je održao nastavu u jutarnjoj smjeni, iako većina učenika nije došla u školu. Sve daljnje obavijesti bit će također objavljene na mrežnoj stranici škole.

Podsjetimo, štrajk u osnovnim i srednjim školama održava se nakon što je u srijedu propao postupak mirenja Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama te Sindikata hrvatskih učitelja i Vlade, koja je odbila zahtjev za 6-postotnim povećanjem koeficijenata složenosti poslova u sustavu odgoja i obrazovanja.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist