Grupa Dalmatino ima novi singl “Sanjaj”

Piše: - 14.10.2019.

Omiljeni dalmatinski pop sastav Dalmatino, koji čine Ivo Jagnjić (vokal, gitara) i Zdravko Sunara (bubnjevi), u 2019. obilježava 20 godina djelovanja. Veliku obljetnicu dodatno će začiniti 18. listopada objavljivanjem luksuznog CD izdanja pod nazivom “Dalmatino – 20 godina” koje donosi kolekciju najvećih hitova uz dvije nove pjesme “Ljubim ti ruku” i “Sanjaj”.

U dva desetljeća djelovanja grupa Dalmatino niže samo uspjehe. Od izdavanja debi albuma “Cukar i sol”, oborili su sve rekorde – prodali su ga u više od 20.000 primjeraka, pokrenuli revoluciju u dalmatinskoj pop glazbi te si osigurali status pop zvijezda svojom platinastom tiražom prodaje albuma, uz dodijeljene srebrne, zlatne i platinaste ploče za ostvarene naklade. Dobitnici su diskografske nagrade Porin 2002. godine u kategoriji za ‘Najboljeg novog izvođača’, a bili su nominirani u tri kategorije: ‘Najbolja vokalna suradnja’ (Dalmatino & Oliver), ‘Najbolji novi izvođač’ i ‘Najbolji album zabavne glazbe’.

Hit singlova Dalmatina ima napretek, a samo neki od njih su omiljeni duet s Oliverom Dragojevićem, “Ditelina s čet’ri lista” koji je prvi postao zaštitni znak benda, “Cukar i sol”, “Lozje”, “Cvit od kamena”, “Grdelin”, “Noćas”, “Božić bijeli”, “Dobro jutro”, “Jematva”, “Dođi noćas u moj san”, “Molitva za ribara”, “Dajem ti rič”, “Kiša će”, “Bura Okriće”, “Dvi sestre blizanke”, “Lipa rič”, “Croatia” i mnoge druge koje su se pozicionirale na vrhove top lista i zavladale radijskim eterom te s posebnom lakoćom osvojile brojnu publiku Dalmatina.

Poslušajmo njihov novi singl “Sanjaj”

Podijelite
OZNAČENO KAO:

Current track

Title

Artist