PORTUGIZAC I KESTENI

Piše: - 26.10.2019.

Iskoristite prekrasno vrijeme i posjetite 8. kestenijadu i portugizac na Bundeku. Manifestaciju u organizaciji KUD Prepuštovec otvorio je gradonačelnik Milan Bandić i pozvao Zagrepčane, ne samo na Bundek,već i na tradicionalnu manifestaciju Martin je vu Zagrebu uz Martinje.

Danas i sutra posjetitelje će po popularnim cijenama dočekati kesteni i portugizac proizveden u podrumima vinara Grada Zagreba i Zagrebačke županije, te jabuke i jabučni sokovi uoči Svjetskog dana jabuka, kaže pročelnik za poljoprivredu Emil Tuk.

Josip Lipar, kao prvi biškup zagrebečki i prepuštovečki, već je obavio i prvo krštenje portugizca Krešimira Ivančića, tako da su posjetitelji sigurni da piju vino, a ne mošt.

Poznati vinar Miroslav Polovanec donio je tek simbolične količine portugisca, jer kako kaže, njegova je klet najbliža  Trgu Bana Jelačića pa poziva sve da ga dođu kušati u izletište Polovanec.

 

Degustacijska čaša portugisca košta samo 5 kuna i uz nju dobijete pečene kestene, dok ih ima, a cijena litre portugisca je 25 kuna.

Željko Gregorić, jedan od stalnih sudionika ove manifestacije, kaže da je ovogodišnji porugizac odličan, a godina jedna od boljih za proizvođače. Na Bundek je došao s cijelom obitelji i želji da provede ugodan dan. Svim Zagrepčanima predlaže da svrate na Plešivičku vinsku cestu i uživaju u vrhunskim vinima.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

SLJEDEĆA OBJAVA

DJ TIME 26.10.2019.


Thumbnail
PREDHODNA OBJAVA

EKO FEST U SESVETAMA


Thumbnail
Current track

Title

Artist