12. DANI ELEKTRONIČKIH MEDIJA

Piše: - 06.11.2019.

Saborom Hrvatske udruge radijskih nakladnika, sjednicom Nacionalne udruge televizija te dodjelom HURiN-ovih novinarskih radijskih nagrada jučer su u Zadru započeli 12. Dani elektroničkih medija.

HURiN svake godine dodjeljuje posebna priznanja za najistaknutije radijske djelatnike i emisije. Ove godine nagrada za životno djelo pripala je Davoru Leboviću, kolegi koji je 24 godine bio na čelu Obiteljskog radija Ivanić, no koji zbog bolesti nije osobno promio nagradu.

Zlatni mikrofon za radijska dostignuća dobila je Eliana Batagelj s Radio Istre, za emisiju „Ponedjeljkom otvoreno“ , Srebrni mikrofon primila je Karmen Valenta s emisijom „Mreža znanja“ na Radio Qurinusu, a Brončani mikrofon  Sandra Levak Miklošić s Radio Drave, za „Drava info“.

Za najbolju Internetsku stranicu nagrađeni su Hrvatski katolički radio, Rovinj FM i Radio Vinkovci, a za najbolje jingleove Radio Bljesak, Radio 105 i Radio Labin.

U ime predsjednika Sabora  Gordana Jandrokovića 12. Dane elektroničkih medija  otvorila  je Sunčana Glavak.

Na panelima, koji će se održavati u Svečanoj dvorani Sveučilišta u Zadru, razgovarat će se o prijedlogu novog Zakona o elektroničkim medijima, etičkom izvještavanju, usklađenosti potreba medija s tržištem rada, uvođenju novih tehnologija te o metodologijama istraživanja medijskog tržišta.

Zabavni radio  predstavljaju Tadija i Mira Barbarić, Jelena Ucović i Borivoj Zimonja, koji je jedan od panelista na temu Etika i mediji, uz Katarinu Periša Čakarun, urednicu Informativno-medijskog servisa HRT-a, Kseniju Kardum, direktoricu Informativnog programa Nova TV, Bornu Keserović, urednika RTL-a danas i Alena Galovića, zamjenika glavnog urednika 24 sata.

 

Podijelite

Current track

Title

Artist