Dugoselski vrtićanci gradonačelniku prezentirali svoj međunarodni projekt

Piše: - 06.11.2019.

Dvadesetak vrtićanaca, polaznika engleske skupine Ježići u Dječjem vrtiću Dugo Selo, u dobi od 4 godine do polaska u školu, radi na međunarodnom projektu prezentacije svoga grada djeci iz Litve. Radi se o međunarodnom projektu “Say Hello to the World” kojem je cilj da se djeca u vrtićima i školama iz raznih dijelova svijeta međusobno povezuju putem interneta.

– Odradili smo jedno javljanje putem videoveze prilikom čega su se vrtićanci, jedni drugima međusobno predstavljali – rekla je odgojiteljica Tanja Petric.

Službeni jezik sporazumijevanja je engleski, no govori se i na hrvatskom i na litvanskom kako bi djeca međusobno čula jezik drugih. – Zasad su naučili kako se na litvanskom kaže “bok” – dodala je odgojiteljica.

Svoj rad, koji obuhvaća i upoznavanje zemalja kroz koje bi trebali putovati na putu do Litve, u Gradskoj vijećnici prezentirali su gradonačelniku Nenadu Panianu koji je to s oduševljenjem pratio.

– Jedna prekrasna prezentacija, jedan prekrasan rad i odgojiteljica i djece koja su to prihvatila s entuzijazmom.Najbitnije za njih je da nešto nauče te jednog dana te zemlje i proputuju – poručio je gradonačelnik kojem su vrtićanci predali nekoliko poklona, među kojima i njegov uokvireni portret kojeg su sami nacrtali.

Prezentaciji su nazočili i zamjenici gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i Nikola Tominac.

Podijelite

Current track

Title

Artist