Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Piše: - 25.11.2019.

U povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, u auli Gradske uprave otvorena je izložba fotografija “Ljubav nije nasilje”. Na izložbi u organizaciji Doma Duga Zagreb predstavljene su umjetničke fotografije Anje Kukor te pobjednički rad natječaja 1 od 3, za izbor najbolje fotografije usmjerene na prevenciju i suzbijanje nasilja u obitelji te seksualnog nasilja nad ženama, a koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Zagreba. Autorica Anja Kukor kazala je kako je cilj fotografija pokazati da se nasilje događa i kada okolina toga nije svjesna. “Zato su sve fotografije dosta stilski obrađene, ljepe, ali samo zato da pokažu onu drugu stranu u kojoj dominira nasilje”, ustvrdila je autorica.

Ravnateljica Doma Duga Zagreb Željka Barić upozorila je na određene trendove i brojke kada je u pitanju nasilje. “Imamo oko tridesetak ubojstava žena godišnje, a svaka treća žena doživjela je neki oblik zlostavljanja, bilo u obitelji, na poslu ili od nepoznatih počinitelja”, istaknula je.

“Hvala svima koji kontinuirano rade na prevenciji nasilja, a posebice nasilja nad ženama”, rekao je otvarajući izložbu gradonačelnik Milan Bandić istaknuvši kako u Gradu imaju nultu stopu tolerancije prema nasilju.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist