Počeli Dani tehničke ispravnosti vozila

Piše: - 25.11.2019.

Počeli su “Dani tehničke ispravnosti vozila 2019”, preventivno-sigurnosna akcija koja se do 30. studenog provodi u svim stanicama za redovni tehnički pregled vozila u Hrvatskoj.

Ministarstvo unutarnjih poslova, Hrvatski autoklub, Centar za vozila Hrvatske i stanice za redovni tehnički pregled vozila, pod pokroviteljstvom Nacionalnog programa za sigurnost cestovnog prometa, pozivaju sve zainteresirane vlasnike vozila da se jave u redovne stanice za tehnički pregled vozila gdje će im se omogućiti besplatna kontrola tehničke ispravnosti.

Iznimka su, kako dodaju, jedino vlasnici vozila koji u razdoblju održavanja akcije idu s vozilom na redoviti tehnički pregled radi produljenja valjanosti prometne dozvole, odnosno registracije vozila.

Prilikom pregleda vozila obavit će se kontrola općeg stanja vozila, kontrola kočnica, kontrola temperature isparavanja tekućine za kočenje, pregled donjeg postroja vozila, ispitivanje ispušnih plinova (eko-test) i kontrola svjetlosne signalizacije.

Vozači za čija se vozila utvrdi da su tehnički neispravna neće se sankcionirati nego će ih se, nakon spomenutog savjetovanja o načinu otklanjanja neispravnosti, uputiti da utvrđenu tehničku neispravnost otklone u ovlaštenom servisu.

Akcija se provodi kako bi se vozači potaknuli na preventivnu kontrolu tehničke ispravnosti vozila i utvrđivanjem nedostataka otklonili mogućnost prometne nesreće uzrokovane tehničkom neispravnošću vozila.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist