Mao Čičak novi predsjednik Skupštine Zagrebačke županije

Piše: - 27.11.2019.

Na današnjoj 15. sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije umjesto Damira Mikuljana za novog predsjednika izabran je Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica. Prijedlog za smjenu Damira Mikuljana, inače iz redova HDZ-a, kao što je i novi predsjednik Mato Čičak, došao je od koalicijskih partnera u skupštini: Kluba vijećnika HDZ-a, HSU-a i HNS-a i nezavisne liste Stjepana Kožića.

U odsutnosti  dosadašnjeg predsjednika  Damira Mikuljana sjednicu je vodio njegov  zamjenik Zvonko Kunić, a nakon razrješenja dosadašnjeg, za novog predsjednika Županijske skupštine Mato Čičak izabran je uz 32 glasa za, 1 protiv i 9 suzdržanih.

U prvoj izjavi nakon izbora Mato Čičak zahvalio je svima koji su ga predložili i glasali za njega, rekavši da je smjena dogovorena s vrhom stranke, a navodna politička previranja  u stranci nije želio komentirati, dodajući da se i u nogometu mjenjaju treneri  pa se tako događa i u politici.  Izrazio je uvjerenje da će svi u skupštini nastaviti  raditi na realizaciji planiranih projekata u interesu cijele županije, možda i uz još veće jedinstvo nego do sada.

Posebno se zahvalio i dosadašnjem predsjedniku Damiru Mikuljanu  na svemu što je  do sada radio.

Opširnije poslušajte u našem informativnom programu.

foto: Igor Đuran

Podijelite

Current track

Title

Artist