Mao Čičak novi predsjednik Skupštine Zagrebačke županije

Piše: - 27. studenoga 2019.

Na današnjoj 15. sjednici Županijske skupštine Zagrebačke županije umjesto Damira Mikuljana za novog predsjednika izabran je Mato Čičak, načelnik Općine Rugvica. Prijedlog za smjenu Damira Mikuljana, inače iz redova HDZ-a, kao što je i novi predsjednik Mato Čičak, došao je od koalicijskih partnera u skupštini: Kluba vijećnika HDZ-a, HSU-a i HNS-a i nezavisne liste Stjepana Kožića.

U odsutnosti  dosadašnjeg predsjednika  Damira Mikuljana sjednicu je vodio njegov  zamjenik Zvonko Kunić, a nakon razrješenja dosadašnjeg, za novog predsjednika Županijske skupštine Mato Čičak izabran je uz 32 glasa za, 1 protiv i 9 suzdržanih.

U prvoj izjavi nakon izbora Mato Čičak zahvalio je svima koji su ga predložili i glasali za njega, rekavši da je smjena dogovorena s vrhom stranke, a navodna politička previranja  u stranci nije želio komentirati, dodajući da se i u nogometu mjenjaju treneri  pa se tako događa i u politici.  Izrazio je uvjerenje da će svi u skupštini nastaviti  raditi na realizaciji planiranih projekata u interesu cijele županije, možda i uz još veće jedinstvo nego do sada.

Posebno se zahvalio i dosadašnjem predsjedniku Damiru Mikuljanu  na svemu što je  do sada radio.

Opširnije poslušajte u našem informativnom programu.

foto: Igor Đuran

Podijelite

[There are no radio stations in the database]