PRORAČUN GRAĐANA

Piše: - 11.12.2019.

Uoči sutrašnje sjednice Gradskog vijeća na kojoj se nalazi i prijedlog proračuna za 2020. godinu, press konferenciju je održao dugoselski gradonačelnik Nenad Panian i naglasio da proračun iznosi 108 milijuna kuna i u njega su uključena planirana sredstva za EU projekte.

Skoro 10 milijuna kuna planirano je za program održavanja komunalne infrastrukture, pri čemu je najveća stavka održavanje nerazvrstanih cesta nakon velikih projekata RVS-a i izgradnje kanalizacije kako bi se sanirale oštećene prometnice.

U programu građenja najveća stavka je obilaznica kroz poduzetničku zonu vrijedna više od 13 milijuna kuna. “Sredstva su rezervirana, ide se u javnu nabavu i ako prođe proračun gradnja može početi”, rekao je Panian

Najveća stavka u kulturi je za Kulturni centar za posjetitelje 14,4 milijuna kuna, projekt je na čekanju  pa se  u Gradu nadaju da će i ta sredstva dobiti.

Kao i do sada, Grad  najviše izdvaja za predškolski odgoj i školstvo, gotovo 21 milijun kuna, od čega je 16 milijuna 700 tisuća kuna za predškolski odgoj.

Osim za redovno djelovanje u sportu, Grad će izdvojiti više od 2 milijuna kuna za izgradnju sportske infrastrukture, pri čemu najviše za radove na obnovi terena NK Dugo Selo, tako da će ukupna izdvajanja za sport iznosti preko 4 milijuna kuna

Na kraju je gradonačelnik izrazio očekivanje da će vijećnici prihvatiti predloženi proračun jer je razvojni, nije proračun izvršne vlasti već građana Dugog Sela. Poreznim reformama Vlade dobit će se veća sredstva za proračun,ali isto tako sredstva se povećavaju zbog novog doseljavanja stanovnika koji su zaposleni, a time se povećavaju proračunska sredstva. Gradonačelnik je izrazio nadu da će vijećnici prihvatiti i prijedlog prostornog plana.

Na kraju press konferencije kojoj su nazočili i zamjenici gradonačelnika Jasminka Kokot Bambić i Nikola Tominac gradonačelnik Panian je podsjetio da su prošle godine objavili knjižicu kratki vodič kroz proračun i zaključio da su svi projekti navedeni u knjižici realizirani ili je realizacija u tijeku, što znači i da je proračun za 2019. dobro planiran.

 

 

Podijelite

Current track

Title

Artist