PRIHVAĆEN PRORAČUN

Piše: - 12.12.2019.

Vijećnici GV Dugog Sela prihvatili su prijedlog proračuna u visini 109 milijuna kuna, u što su uključena i očekivana sredstva od EU projekata. U odnosu na izvorni prijedlog gradonačelnika , Klub vijećnika HDZ- MB 365 predložio je 10 amandmana u pisanom obliku, od kojih je gradonačelnik Nenad Panian 4 prihvatio, čime su postali sastavnim dijelom proračuna. Šest amandmana gradonačelnik je odbio jer mogu ugroziti redovno financiranje nekih gradskih potreba, odnosno režijskih troškova, no sve svoje amandmane većina u vijeću, HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti MB 365, je prihvatila većinom od 10 glasova uz 4 protiv i 3 suzdržana.

Klub vijećnika HNS-a i SDP-a predložio je 6 amandmana koje je gradonačelnik prihvatio. Prihvaćen je i usmeni amandman Vedrane Dragičević Borovec.

Jednim od amandmana HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti 400 tisuća kuna za informiranje preusmjereno je na izgradnju garaže DVD-a Ostrna, pa je gradu za informiranje građana ostala prazna stavka, bez i jedne kune.

Inače, dosta rasprave vijećnika Drugog Sela izazvalo je mišljenje Odbora za financije koji prijedlog proračuna nije prihvatio, a nije obrazložio zbog čega.

Na kraju je s 14 glasova za prihvaćen gradski proračun od 109 milijuna 162 tisuće kuna.

Nakon proračuna vijećnici su prihvatili i prijedloge programa građenja i održavanja komunalne infrastrukture, uz upozorenje vijećnika Siniše Kljajića da bi nakon brojnih amandmana vijećnici trebali dobiti materijale usklađene jer ovako nemaju cjelovitu sliku programa i predviđenih sredstava.

Prihvaćeni su programi javnih potreba u kulturi, sportu, predškolskom odgoju i obrazovanju i školstvu te socijalnoj skrbi.

u nastavku pogledajte raspravu o proračunu:


Podijelite

Current track

Title

Artist