Grad Dugo Selo dodijelio stipendije učenicima i studentima

Piše: - 19.12.2019.

U Gradskoj vijećnici održano je svečano potpisivanje ugovora o stipendiranju dugoselskih učenika i studenata. Ove školske, odnosno akademske godine stipendiju Grada je dobilo 15 učenika i 15 studenata, što za izvrsnost, što za deficitarna zanimanja, uvodno je obrazložio pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Veljko Bertak.

Gradonačelnik Nenad Panian, koji je s učenicima i studentima potpisao ugovore, istaknuo je kako je ove godine kvota povećana kako bi svi koji su se prijavili na natječaj i ispunili uvjete, dobili stipendiju.

-Čestitam svim učenicima i studentima što su ove godine bili uspješni i nadajmo se da će sljedeće godine ponovno zadovoljiti kriterije i dobiti stipendiju Grada kako bismo zadržali kontinuitet i mladima dali potporu, kao i razlog za ostanak ovdje, poručio je gradonačelnik.

Mjesečni iznos stipendije za učenike je 550 kuna, dok je za studente 750 kuna. – Ova stipendija me motivira da budem dobar student kao što sam bio i dobar učenik – rekao je Marian Babić, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva.

– Dobivanje stipendije mi je pokazalo kako se trud isplati, a potrošit ću je na daljenje školovanje – mišljenja je Viktorija Frančić, studentica Ekonomskog fakulteta.

Potpisivanju ugovora o stipendiranju nazočio je i predsjednik Gradskog vijeća Darjan Budimir koji je istaknuo kako će Grad i Gradsko vijeće raditi na tome da se sredstva za učenike i studente u budućnosti povećaju.

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

SLJEDEĆA OBJAVA

Alex Ognjena: Božić


Thumbnail
PREDHODNA OBJAVA

DINAMO – RIJEKA 3:0


Thumbnail
Current track

Title

Artist