KOLIKO NAS SLUŠATE I KOJE PROMJENE DONOSIMO

Piše: - 01.02.2020.

Zabavni radio – radio Martin završio je 2019. godinu kao 10. radio po slušanosti u Hrvatskoj, pokazuje istraživanje specijalizirane agencije DeFacto provođeno tijekom četiri kvartala u godini na velikom uzorku od 16 000 ispitanika u svakom kvartalu, pri čemu ih je po 1000 iz Zagreba i još toliko iz Zagrebačke županije, metodom CATI, CAPI i terenskim intervjuiranjem uz mogućnost pogreške od 1,8 do 3%.
U Zagrebu i Zagrebačkoj županiji na visokom smo petom mjestu, iza dva nacionalna, jednog regionalnog i jednog gradskog programa. U Zagrebačkoj županiji na visokom smo trećem mjestu iza jednog nacionalnog i jednog regionalnog radija, kao najslušaniji radio gradske koncesije.
Radio se, i sami ste svjesni, najviše sluša u automobilima, a tu su podaci o našoj slušanosti još bolji. U prošloj godini 5. smo radio u Hrvatskoj po slušanosti u automobilima, 3. u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji i 2. u regiji Grad Zagreb, Zagrebačka, Sisačko-moslavačka i Bjelovarsko-bilogorska županija.
Ima još zanimljivih podataka. Sluša nas prosječno 135 955 slušatelja uz doseg od 188 338.
Najviše nas slušate od 6 do 18 sati; najslušaniji dani su ponedjeljak i petak, pa srijeda i subota. Čak 30,7% naših slušatelja u najboljim je godinama, između 35 i 49, a 28,6% između 20 i 34 te 22,4% između 50 i 64 godine. Većina, gotovo 60% naših slušatelja je zaposlena, 14% su umirovljenici.

Na temelju analiza slušanosti, tržišnih pokazatelja i niza drugih činjenica, početak godine dobro je vrijeme za male promjene i u našem programu.

Možda najvažnija je ta da se emisija lokalnih vijesti 10370 s termina u 16 sati seli na 15, a u 16 emitiramo središnju gradsku informativnu emisiju Moj Zagreb.
Program koji smo emitirali između 13 i 14 sati utorkom srijedom, četvrtkom i petkom (Zeleni i zdravi utorak, Kvartovska srijeda, Kulturni četvrtak i Danas je petak) postaju sastavnim dijelom prijepodnevnog programa Zabavno na zabavnom od 9 do 13. Termin između 13 i 14 sati ispunit će glazbene emisije u skladu s našim nazivom i petkom Patrola Zabavnog radija. Ima još nekih manjih promjena, ali općenito možete očekivati više zabavnih sadržaja, više izravnih javljanja s terena, više gostiju u programu. Sve to sa željom da budemo još bolji i slušaniji.

Mnogi to prepoznaju, pa smo im uspješni suradnici u raznim projektima. Trg Bana Jelačića postao je već dobro poznata lokacija za naše gradske evente. Već nas vesele javljanja s velikih sajmova poput Nautike, Auto-showa, Dinamovih utakmica, vjerujemo opet u Europi, i drugih događanja koja ćemo pratiti specijalnim programskim sadržajima, poput Valentinova, Europskog nogometnog prvenstva i tako dalje.
Da, i naša stranica zabavni.hr ima sve više sadržaja, a uz redovni program na njoj možete slušati još 4 glazbena kanala, na kojima emitiramo različitu glazbu bez reklama i govora.
Bit će toga još, ali sve u svoje vrijeme.
Bez stresa i depresije, uvijek zabavno na Zabavnom, jer mi smo vaš najbolji prijatelj – radio kakav je nekad bio i kakav će uvijek biti bez formata, slobodan u vremenu, prostoru i sadržaju.

Slušanost radiopostaja

Izvor: DeFacto

Kvartal : 1-4 (1-12) / 2019
Ciljna skupina (12+) : 3842130
Županija : Cijela Hrvatska
Dan u tjednu : Svi dani u tjednu
Vremenski interval : 00:00-24:00

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist