SELJAČKA BUNA – POVIJESNA BITKA KOD STUBICE

Piše: - 07.02.2020.

Mnogi će Zagrepčani ove subote put Donje Stubice.

Naime, održava se 12. Edukativno-povijesna manifestacija – Seljačka buna. Program se odvija na dvije lokacije – kod dvorca Stubički Golubovec i u centru Donje Stubice.

Program počinje već u 9.30 sati u centru Donje Stubice sa 50. planinarskim pohodom u organizaciji PD Stubičan. Od 11 sati počinje zabavni program i srednjovjekovni sajam u centru, ali i paralelno program kod dvorca. Oko podneva počinje okupljanje seljaka kod crkve Presvetog Trojstva. Povorka kreće u 13.30 sati iz centra Donje Stubice prema dvorcu gdje počinje i završna bitka kod Stubice u 14 sati kod dvorca Stubički Golubovec. Nakon bitke slijedi Buna party, već od 15.30 kreće koncert Kreše Oremuša & B# Band-a, zatim imamo Picksiebnere u šatoru, a nakon toga Let 3 i Dj Gotz.

U ovogodišnjem, dosad najraskošnijem izdanju uz posebne specijalne efekte, okupit će se najveći broj sudionika bitke, njih više od 250. Kod dvorca će biti viteški kamp gdje će biti vojska Franje Tahyja, tu će biti otvorena vrata viteškog kampa, s posjetitelji će moći razgledati vitešku opremu i slikati se s vitezovima. Isto tako pripremljene su radionice na kojima se mogu posjetitelji okušati u viteškim vještinama, streličarstvu, bacanju koplja, bodeža i maloj školi mačevanja. Kod dvorca će biti srednjovjekovno selo gdje će biti prikaz zanata i ugostiteljska ponuda s tradicijskom jelima.

Za zainteresirane organiziran je besplatan prijevoz ZET-ovim autobusima iz Pothodnika (u zoni ulaza Importanne centar), ujutro prvi autobus kreće u 9.30 i nakon njega svakih sat vremena, a prvi autobusi iz Donje Stubice prema Zagrebu kreću u 19 sati.

Podijelite

Current track

Title

Artist