SESVETSKI SAJAM I TRŽNICA KREĆU U OBNOVU

Piše: - 20.02.2020.

Tradicija sajmovanja u Sesvetama traje već dugi niz godina.
Od sredine 50tih godina prošlog stoljeća brojni Sesvećani ali i Zagrepčani dolaze na svima već poznatu lokaciju, a ovog je četvrtka održan 1000.-ti sesvetski sajam.
Tim je povodom sajam obišao i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, a naš domaćin bio je voditelj sesvetskog sajmišta Zdenko Tolić koji je ovdje proveo polovicu svog radnog vijeka.

“Predvidio sam ovo današnje okupljanje pod jednim simboličnim nazivom “1000 sajmova za naše Sesvete”. Ja sam ovdje proveo polovicu svog radnog vijeka, s tim se ponosim. Doista je odrađeno 1000 sajmova, u najboljoj namjeri. Ne kažem da nije bilo propusta, ali povratne informacije kažu da sam dobro odradio svoj posao, pa sam zadovoljan.”

A na zadovoljstvo sugrađana i posjetitelja sesvetski sajam ide u obnovu. Idejno rješenje je završeno, a radovi bi mogli započeti vrlo brzo, saznali smo od voditelja podružnice Tržnice Zagreb, Stanka Gačića. “Očekujemo u slijedeća dva do tri mjeseca da se napravi kompletna projektna dokumentacija i da se sajmište uredi u smislu da se daju neki minimalni tehnički, higijenski i zdravstveni uvjeti, tako da nas očekuje izgradnja vodovoda, kanalizacije, uređenje ugostiteljskih objekata te asfaltiranje površina na kojima se sajam održava.”, kazao je Gačić i najavio obnovu Sesvetske tržnice krajem ove ili početkom iduće godine.

 

Podijelite

Current track

Title

Artist