U Hrvatskoj imamo prvog oboljelog od koronavirusa, objavio je osobno premijer Andrej Plenković. Utvrđeno je da imamo prvog pacijenta s koronavirusom u Zagrebu u Klinici za infektivne bolesti, rekao je Plenković nakon sastanaka Nacionalnog stožera za civilnu zaštitu, kako prenosi HINA. Riječ je o mlađem čovjeku i o blažem obliku bolesti, on je izoliran i zasad je dobro, kazao je Plenković.

Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je da su testiranja hrvatskog državljana pozitivnog na koronavirusa stigli u 11.50 sati te da on pokazuje blaže znakove bolesti. Mladić je od 19. do 21. veljače boravio u Milanu, rekao je Beroš nakon sastanka Nacionalnog stožera civilne zaštite u Banskim dvorima.

“On u ovom trenutku pokazuje blaže znakove bolesti i nadamo se da će tako i ostati. Međutim, ovim činom detekcije virusa u našem prostoru podižemo stupanj naše pripreme i obrane te mjera koje poduzimamo. Koncentrirat ćemo se na kontakte koje je mladić ostvario i postupati prema njima na adekvatan način”, kaže ministar.

Poručio je kako Hrvatska ulazi u višu fazu pripravnosti, a njezin zdravstveni sustav ima sve mogućnosti odgovora na ugrozu.

“Riječ je o bolesti koja je po kliničkim karakteristikama slična gripi i ne očekuje se veći pobol i komplikacija od sličnih infekcija gripe”, ustvrdio je Beroš, a zdravstveni sustav je spreman i napravit ćemo sve za sigurnost zdravlja nacije.

Izvor: HINA foto Hina /Edvard Šušak/

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist