JOŠ DVOJE OBOLJELIH

Piše: - 28.02.2020.

U Hrvatskoj je trenutno pet osoba zaraženo koronavirusom, rekao je na redovnoj press konferenciji Stožera civilne zaštite ministar zdravstva Vili Beroš. Dvije novo oboljele osobe bile su u bliskom odnosu s osobama dosad zaraženima u Zagrebu i u Rijeci.Svi slučajevi u Zagrebu su vezani uz prvog zaraženog, a drugi slučaj u Rijeci je vezan uz prvog zaraženog u Rijeci i svi su već bili pod nadzorom, dodao je ministar Beroš.

Kod osobe u Zagrebu radi se o blago pozitivnom nalazu,otkrivenom nakon treće provjere, osoba više nema simptome i sve je s te strane u redu. Drugi pozitivan je također kućni kontakt od bolesnika u Rijeci. I jedno i drugo se osjećaju dobro i nemaju nikakvih problema. Dojam je, za sada, da su to više manje kućne infekcije, što nas navodi na promišljanje da možda ipak treba neki malo bliži ili češći kontakt unutar obitelji ili zajednice, da bi se onda infekcija lakše prenijela, rekla je Alemka Markotić ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. fran Mihaljević. Troje pacijenata u Zagrebu su dobro i S vrlo blagim simptomima te uskoro bi mogli ići doma.

Situacija s koronavirusom je epidemiološki vrlo dobra jer su novo oboljele osobe bile u karanteni i nisu bile u kontaktu s drugim osobama. To je potvrda da su naše mjere efikasne i da ih trebamo provoditi dalje, dodao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak.

Dosad je testirana 159 osoba, 8 je još u obradi. U izolaciji je 68 osoba. Hotel Tomislavov dom na Sljemenu i apartmani Snježna kraljica – odlukom Stožera civilne zaštite, postali su karantena. U Stožeru do daljnjega neće otkrivati gdje su ostali prostori koji će se upotrebljavati kao karantene, ako za to bude potrebe.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist