Svjetski dan slušanja 2020.

Piše: - 03.03.2020.

Slušanje za život: ne dopustite da vas oštećenje sluha ograničava ! Danas u svijetu živi više od 5 % svjetske populacije s oštećenjem sluha.

Na Svjetski dan slušanja koji se obilježava 03.03.2020., Svjetska zdravstvena organizacija ističe da pravovremena i učinkovita intervencija osobama s oštećenjem sluha može osigurati ispunjenje njihovog punog potencijala.

Ključne poruke Svjetskog dana slušanja 2020. su:

  • Komunikacija i zdrav sluh sve nas međusobno povezuje u svim životnim razdobljima.
  • Za osobe s oštećenjem sluha, ispravna i pravovremena intervencija omogućava pristup obrazovanju, zapošljavanju i komunikaciji.
  • Na svjetskoj razini, dostupnost slušnim pomagalima ali i mogućnostima učenju znakovnog jezika još uvijek je nedovoljna.
  • Rana intervencija treba biti dostupna kroz zdravstveni sustav svake države.

Povodom obilježavanja Svjetskog dana slušanja 2020., Hrvatski savez gluhih i nagluhih dobio je financijsku potporu World Hearing Forum-a, Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) i Coalition for Global Hearing Health (CGHH) za provedbu aktivnosti informiranja svih roditelja o mogućnostima rane intervencije ukoliko sumnjaju na oštećenje sluha svog djeteta. U suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo i Kabinetom za oštećenja sluha u Centru za rehabilitaciju na Edukacijsko-rehabilitacijskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu Hrvatski savez gluhih i nagluhih će u pedijatrijskim ordinacijama na području Republike Hrvatske pružati informacije o prepoznavanju oštećenja sluha te načinima rehabilitacije i mjestu na koje se mogu obratiti za daljnju pomoć dijeljenjem besplatnih letaka i plakata.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist