442 zaraženih, muškarac iz Istre prva žrtva

Piše: - 25.03.2020.

U ovom trenutku u Hrvatskoj je 442 zaraženih koronavirusom, dakle 24 više od jutros, što čini 60 slučajeva u zadnjih 24 sata, rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na konferenciji Nacionalnog stožera civilne zaštite u 17 sati. 22 su osobe izliječene, a potvrđeno je i da je patološki nalaz umrle osobe iz Istre pokazao da je osoba umrla od COVID – a 19, dodao je Capak.

“Dobra vijest je da se nije povećao broj bolesnika na respiratoru. Nije dobro što je jedan od tih bolesnika u pogoršanju, ali se ipak nadamo da ćemo uspjeti učiniti sve da mu se stanje poboljša”, kazala je ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Alemka Markotić. Na pitanje o broju testiranja kazala je kako se testiranja zdravstvenih djelatnika rade na dnevnoj bazi.

“Za svakog tko kaže da bismo trebali testirati više, voljela bih da mi kaže koji bi bili kriteriji. Vrlo rado ću to prodiskutirati”, rekla je profesorica Markotić.

Što se tiče situacije u Vinogradskoj bolnici, gdje je više od 200 liječnika i medicinskih sestara u izolaciji, Capak je rekao da nema novih informacija o tome te je dodao i da će obavijestiti javnost čim bude znao više.

Ministar Božinović komentirao je slučaj dvoje policijskih djelatnika koji su udaljeni iz službe te kazao da policija treba dati primjer ostalima kako se ponašati u ovoj situaciji.

Podijelite

Current track

Title

Artist