Znanstvenici: reakcija Hrvatske u borbi protiv koronavirusa pravodobna i djelotvorna

Piše: - 25.03.2020.

Premijer Andrej Plenković putem videokonferencije održao je sastanak s 12 istaknutih hrvatskih znanstvenika koji su se složili da je reakcija Hrvatske u borbi protiv koronavirusa bila pravodobna i djelotvorna.

Iz Banskih dvora navode da je sastanak sa stručnjacima za javno zdravstvo, molekularnim biolozima, epidemiolozima, infektolozima i virolozima koji rade u Hrvatskoj i inozemstvu održan u kontekstu aktivnosti Vlade u suzbijanju širenja globalne pandemije koronavirusa.

Svrha mu je bila razmjena mišljenja s multidisciplinarnom skupinom znanstvenika o mjerama koje je Hrvatska dosad poduzela u suzbijanju epidemije, ocjena sadašnjeg stanja te znanstvena promišljanja i prijedlozi za daljnje korake u borbi protiv bolesti COVID – 19.

“Svi sugovornici istaknuli su pravodobnu i djelotvornu reakciju Hrvatske te izrazili spremnost za daljnjim sudjelovanjem u ovakvim razmjenama znanstvenih promišljanja radi što učinkovitijeg suočavanja s pandemijom”, ističu iz Vlade.

Premijer je, uz zahvalu svima na sudjelovanju, poručio da je važno svaki dan ulagati sve moguće napore na svim razinama da bude što manje izgubljenih života te da se zaštiti zdravlje hrvatskih građana.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist