Komunalno redarstvo u mirovanju

Piše: - 26.03.2020.

Nakon što su se društvenim mrežama proširile fotografije kazni za nepropisno parkiranje statičara koji izviđaju stanje objekata u Zagrebu, Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet izdao je priopćenje u kojem stoji:

“Nadležne službe Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet zadužene za komunalni red i promet u mirovanju ne postupaju niti djeluju represivno prema građanima, sukladno pisanoj uputi koja je na snazi od 18. ožujka 2020. godine.

Sve raspoložive službe Ureda stavile su se isključivo u preventivnu funkciju i na raspoloživost sugrađanima, kako bi im pomogli i bili na usluzi u svakom trenutku, no u slučaju iznimnih okolnosti kao što su, primjerice, zagrađivanje vatrogasnog puta, ometanje redovnog tijeka prometa u većoj mjeri, blokiranje kolnih ulaza, i dr., primorani smo primijeniti najblažu mjeru u vidu upozorenja, kako bi spriječili ovakve situacije.

“Napominjemo da u posljednjih deset dana nije napisana niti jedna represivna mjera”, stoji u priopćenju Gradskog ureda za prostorno uređenje, izgradnju Grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist