49 novih slučajeva, četvero preminulih

Piše: - 28.03.2020.

U Hrvatskoj je potvrđeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa ih je trenutačno 635, a četiri su osobe preminule, izvijestio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

“Ako to kompariramo s jučerašnjim povećanjem, brojka je manja. Većina novih bolesnika dolazi iz jedne mikrolokacije, gdje smo uveli posebne epidemiološke mjere, stoga očekujemo da će te mjere polučiti da u toj regiji zaraza ne ide tom brzinom dalje”, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Ukupno je testirano 4938 uzoraka. Preminula je bolesnica u Puli koja je u dobi od 92 godine sa značajnim komorbiditetom. Na respiratoru je 19 bolesnika, a 45 osoba se oporavilo. “Navedeno pokazuje da je epidemiološka slika u Hrvatskoj i dalje zadovoljavajuća i optimistična. Optimizam, solidarnost i vjera potrebni su da bi zajedno prebrodili ovu svjetsku ugrozu”, rekao je ministar Beroš zahvalivši svima koji akitvno doprinose tim nastojanjima.

“Donijeli smo odluku o specijaliziranim trgovinama na tržnicama, pratit ćemo poštuju li se propisane mjere”, rekao je načelnik Stožera Davor Božinović. “Ne planiramo nikakve nove mjere, dosadašnje daju rezultate, a uspjeh ne ovisi o tome kako se propisuju, nego kako se provode. To ovisi o građanima”, dodao je. “Svi moramo shvatiti da je ovo borba svakog od nas za sve nas”, istaknuo je i zaključio: “Ovo je bitka koja se dobiva na najjednostavniji mogući način, ostani doma, drži distancu od drugih ljudi i ne dopustimo virusu da se širi, jedino što se treba širiti su ove poruke”.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist