DOMOVI ZA STARIJE BEZ VEĆIH OŠTEĆENJA

Piše: - 29.03.2020.

Svi domovi za starije i nemoćne, koji su u nadležnosti Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom, sigurni su za korisnike, kojih je u ovom trenutku u smještaju 3836. Niti jedan dom nije pretrpio veće štete uzrokovane potresom.Riječ je o 11 domova koji djeluju na 17 lokacija.
Na 14 lokacija stručnjaci su utvrdili mala ili zanemariva oštećenja, dok zgrade na 3 lokacije (u Dubravi, na Trešnjevci te u Maksimiru) imaju umjerena oštećenja.
Nakon što je u petak obišao škole i vrtiće, a jučer oštećene crkve, danas je gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima obišao i domove za starije i nemoćne kojima upravlja grad Zagreb.

Domovi pružaju i izvaninstitucionalnu usluge, odnosno pomoć u kući koju koristi 2336 korisnika (dostava gotovog obroka i usluga gerontodomaćice). Usluga se pruža kontinuirano uz provođenje propisanih zaštitnih mjera.

Radi prevencije širenja zaraze koronavisurom među najosjetljivijom skupinom, starijima i kroničnim bolesnicima zabranjene su posjete u domovima i obustavljeno je pružanje usluga cjelodnevnog boravka. Također korisnici ne izlaze van, izuzev u nužnim i opravdanim situacijama (odlazak na bolničko liječenje ili neodgodive zdravstvene postupke).

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist