DRUGA PREMINULA OSOBA U ŽUPANIJI IZ BRCKOVLJANA

Piše: - 07.04.2020.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije danas do 11:00 sati evidentirana je 91 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer, radi se o 1 osobi više, dvije su izliječene.
No tijekom jučerašnjeg dana jedna je osoba preminula, odnosno ukupno dvije na području Zagrebačke županije.
Nažalost, jučer zabilježen smrtni slučaj u Klinici za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević vezan je za osobu s područja Brckovljana, što nam je uz izraze sućuti obitelji preminulog potvrdio i načelnik stožera CZ Brckovljana Igor Grgošić. Radi se o osobi srednje životne dobi koja ranije nije bila bolesna.
Na društvenim mrežama mještani Brckolvjna pozivaju svoje sumještane da u četvrtak u zapale lampione i svijeće na svojim prozorima, jer je broj osoba koji mogu nazočiti sahrani zbog epidemije, ograničen.
Upravo ovaj slučaj pokazuje koliko je važna disciplina u provođenju svih mjera koje propisuje stožer, rekao je Igor Grgošić.
Na području ispostave Doma zdravlja Dugo Selo i dalje je 14 oboljelih osoba.

Inače tijekom protekla 24 sata u Hrvatskoj je zabilježeno 60 novih slučajeva COVID – 19. Ukupno je virusom zaraženo 1282 osobe, od čega je 352 na bolničkom liječenju, a 35 ih je na respiratoru. Do sada je ukupno ozdravilo 167 osoba. Uz ove brojke ministar zdravstva Vili Beroš je poručio je da su u Hrvatsku stigli novi respiratori

Podijelite

Current track

Title

Artist