Zabavni radio i prijatelji zajedno u akciji za Čučerje

Piše: - 09.04.2020.

Nisu prošla ni dva dana od spoznaje što je potrebno, a ekipa Zabavnog radija u Čučerje je dopremila dva kontejnera, i predala ih predsjednici MO Zvjezdani Žuglić.

Prvi čeka župnika jer je župna crkva razrušena kao i u potresu 1880, a jednako je stradao i župni dvor, iako izvana ne izgleda tako. Drugi kontejner predali smo Đurđi Pokorni, gospođi koja živi sama i nema sigurnog krova nad glavom. Još u šoku od potresa gospođa Đurđa je uz zahvalu samo dodala: „Nadam se da u kontejneru neću dočekati zimu, znate ovdje su zime puno hladnije, nego dole u Dubravi.“

Akciju je pokrenuo glavni urednik Borivoj Zimonja, kontejnere je donirala općina Rugvica, a dopratili su načelnik Mato Čičak i njegov zamjenik Nenad Jakšić.
„ Nisam dvojio ni minute uključiti se u vašu akciju“ – rekao je Mato Čičak u izravnom javljanju za program Zabavnog radija i nakon što je vidio kako je stradalo Čučerje obećao je donirati još dva kontejnera odmah nakon Uskrsa.

Prijevoz iz Sop Hrušćice organiziralo je Udruženje obrtnika grada Zagreba, uz podršku Obrtničke komore Zagreb, a koliko je dostava bila zahtjevna govori i činjenica da su za postavljanje kontejnera u župni dvor bila potrebna čak dva vozila s kranovima. Predsjednik OK Mirza Šabić podsjetio je da su obrtnici grada Zagreba već donirali jedan kontejner u kojem se sada smjestila mjesna trgovina, kako bi stanovnici imali gdje kupovati osnovne životne namirnice.

Predsjednica MO Zvjezdana Žuglić u našem izravnom javljaju za Zabavni radio kroz suze se zahvalila svima koji stanovnike Čučerja nisu zaboravili u ovim teškim vremenima i ponudila svježom štrudlom od sira.
No ni mi nismo došli praznih ruku, direktor radija Tadija Barbarići gospođi Žuglič i gospođi Pokorni kod predaje kontejnera predao je Uskrsnu poklon košaricu s tradicionalnom šunkom.

Pomoć je ljudima Čučerja i dalje potrebna. Ako želite nešto donirati zovite ili nas ili predsjednicu MO Zvjezdanu Žuglić,a kako je prošla naša akcija u Čučerju možete vidjeti na snimkama:

Podijelite

Current track

Title

Artist