Stanje u Zagrebu i Zagrebačkoj županiji

Piše: - 13.04.2020.

U Zagrebu je tijekom uskrsnih blagdana na koronavirus testirano 320 građana, od kojih je 13 novooboljelih, rekao je pročelnik Ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč, a zatim javnost upoznao i s ostalim detaljima.

“Ukupan broj oboljelih od COVIDA – 19 u Zagrebu jest 408. Kroz trijažne ambulante domova zdravlja prošle su 173 osobe. Samoizolacija je određena za 20, a 22 osobe upućene su na testiranje. U Psihijatrijskoj bolnici za djecu i mladež na koronavirus je pozitivno pet osoba. U bolnici se nalazi devetero djece koja su dobro”, dodao je Jeleč.

Načelnik Policijske uprave zagrebačke Marko Rašić istaknuo je da su u zadnja dva dana evidentirali četiri osobe koje su kršile mjeru samoizolacije. “To je u odnosu na ranije razdoblje nešto manje, međutim, ne možemo biti zadovoljni dok god se ta mjera krši, jer se zna kolika je to opasnost za zdravlje ljudi”, dodao je.

U posljednja dva dana bilo je puno građana na javnim površinama, ali nije bilo kršenja odluke o društvenim okupljanjima. Policija je na Trešnjevci u subotu evidentirala jedan caffe bar koji je radio, a u nedjelju jednu pekarnicu. U zadnja dva dana policija je evidentirala i 57 osoba koje nisu imale propisanu propusnicu za napuštanje mjesta prebivališta i stalnog boravka, izvijestio je Rašić. U Policijskoj upravi zagrebačkoj i dalje imaju 11 policijskih službenika koji su pozitivni na koronavirus i još jednu državnu službenicu. 54 su policijska službenika u samoizolaciji, zaključio je načelnik.

Dakle, mjere koje je propisao nacionalni stožer u Gradu Zagrebu nisu se značajnije kršile, na čemu je sugrađanima zahvalio načelnik stožera i gradonačelnik Milan Bandić.

Stožer je istaknuo da građevinski inženjeri na osnovu prijava građana obilaze i preliminarno pregledavaju objekte stradale u potresu. Do danas je pregledano 9211 građevina, od kojih je 6, 5 posto označeno crveno, 28 posto žuto i 65, 5 posto zeleno, izvijestio je voditelj novoosnovanog Sektora za građenje objekata društvenih djelatnosti i stanogradnju Dario Krnjaković. Svakodnevno se provode aktivnosti uklanjanja dimnjaka i ostalih oštećenja koja su nastala kao posljedica potresa.

Dodajmo ovome i važnu napomenu kako na području Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novooboljelih. Do 11 sati evidentirano je 110 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. Do sada je izliječeno 15 osoba, a dvije su preminule. Na području Dugog Sela i dalje je 14 oboljelih, doznajemo iz Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist