Kinoteka i Booksa pokreću online filmsko – čitateljski klub

Piše: - 16.04.2020.

Zagrebačko kino Kinoteka i književni klub Booksa pokreću online filmsko – čitateljski klub posvećen filmskim adaptacijama, odnosno vječnoj dilemi i izvoru rasprava; je li bolji film ili knjiga prema kojoj je snimljen. Klub s radom počinje na Noć knjige, 23. travnja u 18 sati, a za sudjelovanje se treba prijaviti na e – mail booksa@booksa.hr do ponoći u ponedjeljak, 21. travnja.

Sljedećih dana na internetu, a kad se završi pandemija možda i uživo, članovi kluba pokušat će pronaći odgovore na pitanje što je sve potrebno za dobru adaptaciju. Iako je popularno mišljenje da je adaptacija rijetko tako dobra kao original na kojem se temelji, postoje i primjeri gdje nas književni i filmski tekst svaki na svoj način podjednako oduševe, kažu pokretači kluba. Broj polaznika je ograničen, pa je za prijavu potrebno poslati kritiku jednog filma snimljenog prema književnom djelu u Twitter formatu (samo 140 znakova).

Autori 20 najboljih kritika postat će članovi filmsko – čitateljskog kluba koji će se svaki mjesec sastajati na platformi Zoom, a čim okolnosti dopuste, nastavljamo uživo, najavljuju iz Kinoteke.

Podijelite

Current track

Title

Artist