U privatnom domu pozitivno 19 korisnika i četvero djelatnika

Piše: - 16.04.2020.

Nakon redovite sjednice Stožera civilne zaštite Grada Zagreba, pročelnik Gradskog ureda za zdravstvo Vjekoslav Jeleč potvrdio je kako je u privatnom domu za starije i nemoćne osobe 19 korisnika pozitivno, kao i četvero djelatnika. Testirane su 202 osobe, a 24 je pozitivno.

“Tri korisnika premještena su u Kliniku za infektivne bolesti, ostale ćemo razmjestiti danas. Ovaj privatni dom smješten je na još dvije lokacije, a tamo će se danas napraviti 80 testiranja”, kazao je Jeleč. Inače, riječ je o domu za starije i nemoćne Bene Vita na Bukovcu, a zaražene osobe doma hitna služba prevozi u zagrebačke bolnice, doznaje se neslužbeno, a prenosi Hina.

Zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur kazao je da su u protekla 24 sata utvrđena četiri kršenja samoizolacije, a jedan trgovački obrt radio je izvan radnog vremena.

Potom je gradonačelnik Milan Bandić izrazio žaljenje zbog nastale situacije. “Taman smo konstatirali da situaciju držimo pod kontrolom, kad ono, jučer provala u privatni dom. I sve pada u vodu. Ne znam koliko će biti pozitivnih u druga dva doma, daj Bog da ne bude kao u prvom”, komentirao je Bandić i zamolio da se djelatnike zagrebačkih domova ne vrijeđa.

Pitanja je bilo i o obiteljima koje su nakon potresa smještene u Studentski dom u Cvjetnom naselju, kao i o studentima kojima bi mogla ponovno početi nastava. “Do devetog mjeseca mislim da će djeca ići u škole i vrtiće. Oni koji se ne mogu vratiti u svoje domove, za njih ćemo se pobrinuti. Dobit će stanove od Grada na privremeno korištenje, a nadam se i od države. Ostali će se vratiti kući. Mora biti uključen socijalni kriterij, jer to je jedini istinski kriterij kojim sam se oduvijek vodio”, kazao je gradonačelnik i dodao da nitko nikada u Zagrebu nije ostao bez krova na glavom i toplog obroka.

Podijelite

Current track

Title

Artist