ŠETNJA MIROGOJEM

Piše: - 26.04.2020.

U nedavnom potresu oštećene su i brojni nadgrobni spomenici na grobljima grada Zagreba, prema prvim procjenama više od 6 tisuća. Groblja su otvorena za posjetitelje ali isključivo na vlastitu odgovornost. Današnja šetnja Mirogojem nije bila ni malo ugodna
s obzirom na veliki broj oštećenih grobnih mjesta.

²
Ako još niste obišli Mirogoj ili neko drugo zagrebačko groblje, o stanju se možete informirati na internet stranici. Pretražuje se preko upisa pokojnika ili upisom lokacije grobnog mjesta – polje, razred i br. gr. mjesta ili klikom na poligon grobnog mjesta na karti gdje ćete naći podatke o pokojniku, lokaciju na karti i fotografije. Ukoliko je snimljeno Vaše grobno mjesto ponuditi će se mogućnost pregleda pod nazivom „Fotografije“.

Iz Gradskog groblja poručili su da će svi vlasnici sami snositi troškove nastalih šteta, osim onih koji su imali policu osiguranja. Svi ostali koji nemaju policu trebaju izvršiti prijavu štete od elementarne nepogode pa će se tako moći naplatiti sukladno zakonskim propisima koji definiraju elementarnu nepogodu.

Ukoliko vam je spomenik oštećen padom drugog spomenika, tada ćete štetu moći naplatiti od korisnika grobnog mjesta sa kojeg je pala ploča i oštetila vaš grob.

S obzirom na proglašenje elementarne nepogode prijavu oštećenja s te osnove moraju izvršiti vlasnici sami kao i svu ostalu imovinu oštećenu u potresu na stranicama Grada Zagreba „Prijava štete od potresa“ koja se može izvršiti on-line ili pute obrasca koji je dostupan na stranici ili u uredima lokalne samouprave.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist