Dan otvorenih vrata

Piše: - 27.04.2020.

Brojne dugoselski trgovine i obrtničke radionice otvorile su danas svoja vrata, željno iščekujući kupce. Relaksacija mjera krenula je svojom prvom fazom, prvenstveno za trgovine, odnosno one koji nisu u neposrednom kontaktu s potrošačima.
Pegy Malbaša kaže da kupaca ima u njezinoj željezariji i da se svi prdržavaju uputa. Na glavni pult postavila je pleksiglas, na ulazu dezinficijense i s optimizmom gleda u budućnost.
Kupaca je bilo i u trgovini Rončević tekstil u samom centru. Mladenka Rončević pripremila je i posebno skladište kako bi, eventualno vraćenu robu, držala u karanteni, jer tako propisuje stožer. Dodaje da im se vratio osmijeh na lice i kako ćemo se brzo vratiti u normalu.
I mnogi drugi otvorilu su svoja vrata, ali ipak ne svi. Neki procjenjuju isplativost otvaranja.
Načelnik stožera CZ Dugo Selo Nikola Tominac pozdravlja popuštanje mjera i otvaranja trgovina ali poziva na oprez i poštivanje svih propisanih mjera zaštite kako djelatnika tako i kupaca.
“Oni koji su otvoreni mogu ovih dana očekivati pojačane kontrole komunalnih redara koji će provjeravati poštivanje mjera, ali isključivo s ciljem otklanjanja nedostataka i savjetovanja, kako bi se mjere zaštite uspješno provodile”
Da je oprez nužan govori i podatak o 2 novo oboljele osobe od COVID-a 19 na dugoselskom području tijekom proteklog vikenda.

Podijelite

Current track

Title

Artist