Dinamov prvi trening nakon stanke i s novim trenerom

Piše: - 27.04.2020.

Nogometaši Dinama održali su prvi trening od početka epidemije koronavirusa, sukladno mjerama i propisima nadležnih institucija, a igrači će od ponedjeljka trenirati u skupinama pod nadzorom novog trenera Igora Jovićevića.

U svakoj grupi bit će po pet igrača, uz trenere i fizioterapeute, priopćeno je iz kluba. Treninzi će se odvijati prema uputama nadležnih institucija, uključujući sve potrebne tehničke i organizacijske mjere i propozicije. Treninge će po skupinama voditi glavni trener Igor Jovićević, pomoćni treneri Damir Krznar i Alen Peternac, trener vratara Sandro Žufić i kondicijski treneri Ivan Štefanić i Stipe Marina.

“S iščekivanjem i nestrpljenjem dočekali smo današnje treninge i razgovor s igračima. Ide sve u skladu s uputama Civilnog stožera, kako bismo zadovoljili sve kriterije. Znam većinom sve igrače, kroz svakodnevni rad, a uz to, svlačionice su nam bile jako blizu. Ono što nisam imao privilegiju jest raditi s njima. Naša komunikacija i rad bit će svakim danom sve bolji. Upoznat ćemo se još više, a igrači će usvajati iz dana u dan sve taktičke zahtjeve kroz moju komunikaciju, koja je sama po sebi za njih nova. Trebat će malo vremena da se naviknu na gestikulaciju, ton, taktičke upute. Ovo nam je super došlo, da faza adaptacije bude što bezbolnija”, kazao je Jovićević.

Igrači su podijeljeni u šest grupa i tako će trenirati u narednom periodu. “Moraju biti adekvanti razmaci, pet metara razmaka po horizontali i 40 metara po okomici. Bitno je popuniti pluća, ubaciti loptu u treninge i da se jednostavno uhvate tehničko – taktičke upute što prije”, kazao je novi trener Dinama, koji jedva čeka nastavak prvenstva.

“Hoće li biti 30. svibnja ili ne, zaista ne znam. Moramo biti socijalno osjetljivi. Jedno je želja za treningom i usavršavanjem, a drugo činjenica da problem još uvijek postoji. U Hrvatskoj se stanje malo stabiliziralo, ali u Europi još postoje problemi. Moramo biti svjesni da je zdravlje na prvom mjestu”, poručio je trener Modrih.

Izvor: Marko Prpić/Pixsell

Izvor: Marko Prpić/Pixsell

 

 

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

PREDHODNA OBJAVA

Dan otvorenih vrata


Thumbnail
Current track

Title

Artist