Prva faza popuštanja mjera u Zagrebu

Piše: - 27.04.2020.

Prvi dan novog tjedna i nova pravila. Nakon više od mjesec dana, popušta dio mjera zaštite od pandemije koronavirusa zbog povoljne epidemiološke situacije. Ponovno je uspostavljen javni gradski prijevoz, a ZET je u promet pustio 111 autobusnih linija prema prilagođenom voznom redu. Tramvaje ćemo zbog oštećenja prouzrokovanih potresom pričekati još neko vrijeme.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo savjetuje nošenje zaštitnih maski, dezinfekciju ruku, držanje socijalne distance, higijenu vozačkog mjesta i radnih površina te prozračivanje putničkog prostora. Preporučuje se postava fizičke barijere između vozačkog mjesta i putnika, a ne bude li to moguće, prvi red sjedala iza vozača neće se koristiti za prijevoz putnika, ističu iz Holdinga. Dakako, važna je i fizička udaljenost među putnicima. Treba sjediti jedna osoba u redu, na način da sjede naizmjence na sasvim lijevom i sasvim desnom sjedalu. Sugerira se i kupnja karata beskontaktnim plaćanjem, a prilikom samog ulaska u autobus potrebna je dezinfekcija ruku. Važno je znati i da autobusi neće prometovati strogim središtem grada: Jurišićevom, preko Trga bana Josipa Jelačića i Ilicom do Trga dr. Franje Tuđmana. Prodavaonice karata ZET – a ponovno rade, i to po istom radnom vremenu kao i prije privremene obustave gradskog prijevoza.

Također, otvaraju se i sve trgovine izvan trgovačkih centara, a radit će se u novim uvjetima, uz socijalno distanciranje, pojačanu higijenu i dezinfekciju, dvosmjenski rad i pregrade na blagajnama te niz drugih mjera.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist