GRADSKI STOŽER

Piše: - 02.05.2020.

Uz podatak da je u Zagrebu u protekla dva dana zabilježen tek jedan novi slučaj COVID-a 19 Stožer CZ Grada Zagreba više se bavio posljedicama potresa, a novinari su gradonačelnika propitivali i o jučerašnjem napuštanju komemoracije u Okučanima, predsjednika Milanovića,
U tijeku je uklanjanje oštećenih dijelova građevina kojima prijeti urušavanje na lokacijama tramvajskih trasa od Dubca, Dubrave, Maksimirske ulice i Kvaternikovog trga, a radove se planira završiti do kraja sutrašnjeg dana kada se planira puštanje napona u mrežu, izvijestio je Dario Krnjaković iz Sektora za građenje objekata.
Stožer je pozvao građane da se suzdrže od parkiranja na mjestima na kojima to nije dozvoljeno.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić očekuje od Vlade da u najskorije vrijeme konačno izađe s prijedlogom Zakona o obnovi.
“U međuvremenu, čekajući zakon, mi ćemo sljedeći tjedan formirati Savjet za obnovu Grada Zagreba. Očekujem i poziv nadležnih ministara, da se probude i da aktiviramo sporazum za spas Imunološkog zavoda”, dodao je gradonačelnik.
Kazao je da je Grad Zagreb dosada zaprimio 13.133 zahtjeva za naknadu štete na objektima oštećenim u potresu te pozvao preostale građane da do 5. svibnja prijave štetu na objektima.
Na upit o zahtjevima oporbe za fizičkim održavanjem sjednice Gradske skupštine, Bandić je ustvrdio da on ne odlučuje o tome i da je to u nadležnosti Gradske skupštine, ali ako ikako mogu, neka promijene to i nađu veću dvoranu.”Ja sam se ovih iz oporbe uželio, ja ne mogu bez njih”, rekao je Milan Bandić.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist