Otvoreni 21. Dani zagrebačkih jagoda

Piše: - 05.05.2020.

21. Dani zagrebačkih jagoda otvoreni su jutros na Trgu kralja Tomislava.

Sve do 7. lipnja, uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera Zagrepčani će na 101 lokaciji u gradu jagode moći kupiti izravno od domaćih OPG-ovaca.

I ovogodišnje događanje organizira Udruga uzgajatelja jagoda Grada Zagreba u suradnji s Udrugom proizvođača jagoda Zagrebačke županije Jagodni prsten te uz potporu Grada Zagreba i Zagrebačke županije.

„Ova godina je drugačija od svih dosadašnjih“ kazao je predsjednik Udruge uzgajatelja jagoda Marijan Herceg i zahvalio svima koji su omogućili prodaju na ovaj tradicionalan način.

“Cijenu jagoda nismo mijenjali i to je naš doprinos ovoj situaciji. Pozivam sve nadležne da najrigoroznije kažnjavaju one koje zloupotrebljavaju novonastalu situaciju, kao i one koje krše propisane mjere zaštite od koronavirusa. Cijena mjerice, kao i svih ovih godina, iznosi 15 kuna!”

Manifestaciju je otvorio prvi čovjek grada Milan Bandić koji je u prvome redu zahvalio Nacionalnomu stožeru civilne zaštite na ukazanu povjerenju, Stožeru civilne zaštite Grada Zagreba na izvrsnoj organizaciji te Gradskomu uredu za poljoprivredu.

”Zbog otežanih uvjeta što su ih prouzročili koronavirus i potres, ovogodišnje 21. Dane organiziramo s pojačanim oprezom i dajemo sve od sebe kako bi 45 zagrebačkih proizvođača i 30 iz Zagrebačke županije građanima mogli ponuditi svoje proizvode i kako bi osigurali vlastitu egzistenciju. Na 111 štandova te na 101. lokaciji diljem grada možete pronaći najkvalitetnije i najbolje jagode u Hrvatskoj”, kazao je gradonačelnik.

Josip Kraljičković, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu zagrebačke županije istaknuo je da se na ovom području proizvede gotovo trećina hrvatskih i to najkvalitetnijih jagoda te pozvao sve Zagrepčane da kupe svoju mjericu.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist