Većina djece i od ponedjeljka ostaje doma

Piše: - 05.05.2020.

Većina roditelja, učenika od prvog do četvrtog razreda s dugoselskog područja, odlučila je djecu i nakon 11. svibnja ostaviti kod kuće. Nakon što su ih škole, na virtualnim roditeljskim sastancima, obavijestili o mjerama pod kojima bi učenici trebali krenuti na nastavu, roditelji su se do sinoć mogli izjasniti i odlučili su.
U osnovnu školu Ivan Benković od ponedjeljka bi se na nastavu trebalo vratiti 23 učenika od ukupno 383. U osnovnoj školi Josipa Zorića, taj broj je još manji. Od 453 učenika na nastavu se vraća tek njih 12. Mara Mamuza ravnateljica škole kaže da će za njih 12 morati organizirati nastavu u čak četiri skupine. U osnovnoj školi Rugvica , kaže ravnatelj Robert Munđer, u ponedjeljak se neće pojaviti ni jedno dijete. U osnovnoj školi Stjepan Radić Božjakovina izjašnjavanje roditelja traje do 18 sati, no većina se već izjasnila da djecu u školu neće slati, saznali smo od ravnatelja Jure Miškovića

Branko Goleš ravnatelj Osnovne škole Ivan Benković ističe da su i škola i učitelji spremni za organizaciju nastave.
„Pridržavati ćemo se svih uputa, škola je dovoljno velika i svaka od skupina bit će u svojem odvojenom hodniku, sa svojim sanitarnim čvorom. Djeca iz skupina neće biti u međusobnom kontaktu, a za 23 učenika moramo organizirati rad u 5 skupina“.
No roditelji tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana trebaju dati i pismenu suglasnost, odnosno preuzeti i dio svojih obveza vezanih uz dovođenje djece u školu, pa je teoretski moguće da se i ovaj broj još smanji, ako roditelji takvu suglasnost ne potpišu.
Ovakvim odlukama roditelji su očito prihvatili osnovnu preporuku stručnjaka, a ta je da tko god može i dalje ostane doma.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist