Gradit će se nova OŠ Bukovac

Piše: - 08.05.2020.

OŠ Bukovac, koja je pretrpjela velika oštećenja u potresu neće se rekonstruirati nego će se izgraditi nova, najavio je jutros prilikom obilaska škole gradonačelnik Milan Bandić.

“Ide papirologija za građevinsku dozvolu i natječaj i ukoliko ne bude ponavljanja natječaja, mi bi trebali negdje do 10 mjeseca zakopati prvu lopatu na izgradnji nove škole, a ako bude ponavljanja natječaja onda do konca godine. Rok bi bio kraj iduće godine. Ukupna investicija bi se kretala između 90 i 100 milijuna kuna, a da smo išli u rekonstrukciju škole, obnova bi koštala između 45 i 50 milijuna kuna. Odlučili smo se uložiti dupla sredstva da dobijemo novu školu sa 16 učionica i kabineta više i rad u jednoj smjeni”, kazao je gradonačelnik Bandić.

Školu je dosad pohađalo 650 učenika s područja cijele gradske četvrti kojoj gravitira oko 11.000 tisuća stanovnika, kazala je predsjednica Vijeća roditelja Lovorka Pezo i dodala da od svojih nastojanja za novom školom neće odustati.

Od sadašnjih 650 djece koja pohađaju OŠ Bukovac, u ponedjeljak će u školu doći njih osmero, kazao je pročelnik Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić i dodao da će njih osmero nastavu imati u zgradi XV. gimnazije na Jordanovcu i bit će im organiziran prijevoz.

“Od rujna, odnosno od početka nove školske godine pa dok se ne izgradi nova školska zgrada, bit će organiziran prijevoz i koristit će prostore osnovne škole na Žutom brijegu”, najavio je pročelnik Lovrić.

 

 

Podijelite

Current track

Title

Artist