HŽPP objavio vozni red vlakova

Piše: - 08.05.2020.

Željeznički prijevoz od 11. svibnja ponovno će biti uspostavljen u unutarnjem prometu te će vlakovi voziti sukladno voznom red – radnim danom vozit će 642, subotom 379, a nedjeljom i neradnim danom 288 vlakova.

Više informacija o prometovanju vlakova možete pronaći ovdje, a vozni red vlakova na ovoj poveznici.

Međunarodni vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Švicarskoj, Srbiji i Mađarskoj i obrnuto neće voziti, kao ni pogranični vlakovi iz Hrvatske prema Sloveniji, Mađarskoj i Srbiji i obrnuto.

S ciljem smanjenja rizika od prenošenja koronavirusa iz HŽ-a mole putnike da jednosmjerne i povratne karte kupuju on-line na ili putem mobilne aplikacije HŽPP karte.

Više informacija o kupnji karata i radnom vremenu prodajnih mjesta možete pronaći na ovoj poveznici.

Sukladno preporukama, putnicima se preporučuje održavanje razmaka od najmanje jednog metra te korištenje zaštitnih maski i dezinfekcija ruku pri ulasku u vlak kako bi svi sudionici u prijevozu bili zaštićeni u najvećoj mogućoj mjeri.

HŽPP je u vlakove i vagone postavio dozatore s dezinfekcijskim sredstvom te će putnici pri ulasku u vlak dezinficirati ruke. Također, sukladno preporukama HZJZ-a u vlakove i vagone postavljeni su plakati u cilju edukacije putnika o mjerama za suzbijanje širenja bolesti COVID-19 i preporukama vezanim uz korištenje željezničkog prijevoza, a HŽPP će provoditi mjere vezane uz čišćenje, prozračivanje i dezinfekciju putničkih prostora.

Prijevozne karte mogu se kupiti 8. i 9. svibnja od 6.00 do 18.00 sati na blagajnama kolodvora Sesvete, Dugo Selo, Ivanić-Grad, Kutina, Zaprešić, Sisak, Karlovac, Rijeka, Ogulin, Zabok, Varaždin, Bjelovar, Vrbovec, Koprivnica, Virovitica, Vinkovci, Slavonski Brod, Nova Gradiška i Osijek, naveli su.

U subotu, 9. svibnja u Zagreb Glavnom kolodvoru blagajne će biti otvorene od 6.00 do 22.00 sata. S obzirom da je zgrada Zagreb Glavnog kolodvora oštećena u potresu, blagajne će biti izmještene u zgradu uz 5. peron kod ulaza u Importanne Centar, Trg Ante Starčevića 1.

Putnici koji pretplatne karte nisu koristili od 22. ožujka, a nisu podnijeli zahtjev za povratom neiskorištenog dijela karte, pretplatne karte moći će koristiti do 20. svibnja 2020. godine, zaključili su u HŽPP.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist