Zagreb: od ponedjeljka u klupama samo 5% osnovaca

Piše: - 08.05.2020.

Od ponedjeljka će u zagrebačkim osnovnim školama biti oko 1700 učenika od ukupno 32 500, dakle oko 5%, potvrdio je pročelnik zagrebačkog gradskog Ureda za obrazovanje Ivica Lovrić, a mali broj rezultat je, kaže, preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i zamisli resornog ministarstva koje su neprovedive i dovode nastavnike i učenike u vrlo nezgodnu situaciju.

Podsjetio je kako je Ustavom Republike Hrvatske osnovnoškolsko obrazovanje obavezno, ali da mora biti dostupno svim učenicima pod jednakim uvjetima, stoga smatra da je ova odluka neustavna i diskriminirajuća.

Sve su naše škole spremne, imaju dovoljno zaštitnih sredstava, naglašava Lovrić, a uz to što škole nabavljaju same sve ono što im nedostaje, Grad je organizirao jedinstvenu nabavu i školama će to biti doznačeno tijekom današnjeg i sutrašnjeg dana, poručio je Lovrić. Također, Stranka rada i solidarnosti podržala peticiju Sindikata zaposlenika u hrvatskom školstvu Preporod. Zalažu se za povlačenje odluke o pokretanju nastave u školama do stjecanja sigurnih uvjeta ili do završetka nastave u ovoj školskoj godini.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

SLJEDEĆA OBJAVA

Corona free


Thumbnail
Current track

Title

Artist