Vijećnici odlučili od doma

Piše: - 08.05.2020.

Jučer je održana 25. sjednica Gradskog vijeća Grada Dugog Sela i to elektroničkim putem.

Sjednici je od 17 vijećnika nazočilo njih 13, koji su jednoglasno prihvatili: prijedlog, mjera pomoći gospodarstvu i građanima radi ublažavanja posljedica zbog epidemije COVID-a 19, i prijedlog mjera štednje radi ublažavanja negativnih posljedica COVID-a, koji su zajednički predložili Klub vijećnika HDZ-a i Stranke rada i solidarnosti MB 365.

Prihvaćen je i prijedlog smanjenja naknada članovima gradskog vijeća, odbora , potpredsjednika i predsjednika vijeća, te gradonačelnika za 10 posto u iduća 3 mjeseca, što je predložio Odbor za izbor i imenovanje, no za taj prijedlog glasalo je deset vijećnika dok su tri bila protiv. Svoje protivljenje vijećnici kluba Drugo Selo, obrazložili su stavom da bi se naknade trebale u potpunosti ukinuti.

Dnevni red je dopunjen odlukom o davanju suglasnosti na strukturu i plan upisa u 1. razred glazbene škole Dugo Selo za iduću nastavnu godinu, kojeg je uputio gradonačelnik a vijećnici jednoglasno prihvatili. Međutim drugi prijedlog gradonačelnika, o zaduživanju DKPC za nabavu radnog traktora na leasing ukupne vrijednosti 134 tisuća eura, na prijedlog odbora za financije i proračun, nije ni uvršten u dnevni red. Svih pet članova odbora mišljenja je da se zbog kratkoće vremena i nedostatka financijskih pokazatelja o stanju proračuna, ali i DKPC, razmatranje ovog prijedloga odgodi, što je vijeće i prihvatilo.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist