Stožer: otvaraju se granice, a uskoro kina i kazališta

Piše: - 09.05.2020.

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske Davor Božinović rekao je da se od danas na Braču uvodi zabrana napuštanja mjesta prebivališta u trajanju od 14 dana.

Hrvatski državljani moći će prelaziti granicu, nova je odluka. Građani se moraju pridržavati epidemioloških preporuka, a također i strani državljani koji putuju zbog neodgovodivih osobnih razloga. Sutra se objavljuju sve odluke vezane za ulazak u treću fazu, dodaje Božinović.

“Također se odvijaju razgovori s ostalim dionicima koji nisu bili predviđeni, razgovaramo s ministarstvom kulture i Stožer je s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo izradio preporuke koje se odnose na sektor kulture i umjetnosti, a vezane su uz održavanje kulturnih manifestacija. Propisat će se i vremenska razdoblja te uvjeti kako bi filmske ekipe mogle nastaviti s radom. Kina, kazališta i koncerti vjerojatno kreću od 18. svibnja, ali se na tome još radi”, dodao je Božinović.

Što se tiče epidemiološke situacije, ministar zdravstva Vili Beroš izvijestio je kako je u Hrvatskoj 15 novooboljelih u posljednja 24 sata, ukupno 2176, učinjeno je 44 218 testiranja do sada, a 840 je testiranih u posljednja 24 sata. Preminuo je jedan bolesnik u Kliničkom bolničkom centru Osijek. Ukupno preminulih je 87, 1726 oporavljenih, a u samoizolaciji 16 749 osoba.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist