Zakon o obnovi Zagreba od sutra u javnoj raspravi

Piše: - 13.05.2020.

Kako je izjavio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić nakon sastanka u Vladi, postignut je dogovor oko Zakona o obnovi Zagreba, koji je od sutra u javnoj raspravi.

“Jutros sam imao sastanak kod premijera na temu Zakona o sanaciji potresa u Gradu Zagrebu, s njegovim suradnicima, a dok mi imamo pressicu, u tijeku je usuglašavanje stavova između naša dva resorna Ureda i taj nacrt prijedloga Zakona sutra bi trebao biti upućen u javnu raspravu od mjesec dana. Nadam se da je ugrađeno sve ono što smo mi postavljali kao naš prijedlog i sugestiju, ne uvjet”, potvrdio je gradonačelnik Bandić na konferenciji za novinare gradskog Stožera civilne zaštite.

“Mi smo zadnji koji ćemo raditi problem oko raspuštanja Sabora, mi smo uvijek spremni za izbore”, zaključio je.

A o spomenutom zakonu govorio je i premijer Andrej Plenković. “Naš je cilj da taj zakon, s obzirom na njegov značaj, prođe normalnu, ozbiljnu, cjelovitu javnu raspravu i da kroz tu javnu raspravu budemo otvoreni za sugestije koje mogu poboljšati njegov sadržaj”, poručio je.

Osim toga, premijer je najavio da će uz odobrenih 140 milijuna kuna za obnovu dimnjaka u rebalansu proračuna, izdvojiti sredstva za zbrinjavanje građana koji su morali napustiti domove.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist