PLAVA SJEĆANJA

Piše: - 13.05.2020.

U našoj “Plavoj priči” danas smo se sjetili 13. svibnja 1990. i nikad odigrane utakmice Dinamo – Crvena Zvezda na stadionu Maksimir. Upravo ova utakmica za mnoge označava nepisani početak Domovinskog rata. Što se događalo na samom stadionu, ispračao nam je Vjekoslav Škrinjar, tada 21-godišnji nogometaš Dinama, koji je zajedno s Bobanom ostao među posljednjim igračima na terenu. I dok je Bobanov obračun s tadašnjom milicijom ostao zaštitnim znakom događaja, Škrinjarova pomoć jednom navijaču ostala je u sjeni, a zbog te pomoći dobio je nekoliko udaraca pendrekom po leđima.
“Sjećanja o detaljima blijede, ali živa slika cijelog događanja ostaje” – rekao nam je danas Škrinjar uz napomenu da je mislio kako će zbog dresa koji nosi, biti na neki način zaštićen, no to se nije dogodilo.
Utakmice, kojih zbog COVID-a nema, nedostaju Škrinjaru, ali se nada da će se nogometaši vrlo brzo vratiti na terene. Isto tako, vjeruje u današnju momčad Dinama i stručno vodstvo kluba, u koje ima puno povjerenje.

U znak sjećanja na 13. 5. 1990. GNK Dinamo se prisjetio svih onih koji više nisu s nama. Predsjednik kluba Mirko Barišić, predsjednica uprave Vlatka Peras, član uprave Krešimir Antolić, sportski direktor Zoran Mamić, glavni trener prve momčadi Igor Jovićević te prvotimci Arijan Ademi i Dominik Livaković u jutarnjim satima položili su vijenac i zapalili svijeće na spomenik svim navijačima Dinama poginulim u Domovinskom ratu.

Luka Stanzl/Pixsell

Događaja na stadionu i oko njega, te svih onih koji nisu više s nama, koji su izgubili živote u Domovinskom ratu – prisjetio se nakon polaganja vijenca i odavanja počasti predsjednik kluba Mirko Barišić.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist