HZJZ: preporuke za kupanje

Piše: - 14.05.2020.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) objavio je preporuke za kupanje u moru i kopnenim površinskim vodama tijekom epidemije te za kupanje na bazenima i u vodenim parkovima, pri čemu je maksimalan broj osoba na plažama ograničen na 15 na površini od 100 četvornih metara. Uz to, za sve posjetitelje i zaposlenike savjetuje se pridržavanje pravila fizičke udaljenosti od 1, 5 metar, što uključuje i distancu prilikom kupanja.

Na ulazima i u prostorima nužno je postaviti informacije o higijenskim postupcima i sa smjernicama o pravilnom ponašanju i mjerama zaštite, kao i dozatore s dezinfekcijskim sredstvom.

Ležaljke treba odvojiti tako da se osigura fizička distanca, dezinficirati ih više puta na dan te iza svakog gosta.

“Prije ulaska na čisti dio bazenskog kupališta (bazen s površinom oko bazena) korisnici se obvezno moraju tuširati i proći kroz predbazen (dezbarijera) za pranje nogu. Voda u predbazenima mora biti hiperklorirana ili obvezno sadržavati dezinfekcijsko sredstvo”, navodi HZJZ.

U klimatizacijskim uređajima, uređajima za grijanje i ventilaciju treba posebno pratiti stanje filtera i posvetiti pažnju održavanju pravilnog stanja brzine obnove zraka u zatvorenom prostoru, preporučuje Zavod.

Podijelite

NASTAVI ČITATI OBJAVE

Current track

Title

Artist